Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, Στάθη Κουτσοχήνα, τον Α Αντιπρόεδρο,  Στέλιο  Μαυρίδη, τον Β Αντιπρόεδρο, Γιώργο Κουτσό, τον  Γενικό Γραμματέα, Πέτρο Σαμαρά και τον Ταμία, Αναστάσιο Ντούγκα, είχε την χαρά και την τιμή να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και να θέσει στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο τα ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους της χώρας και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία του ρόλου του δικηγόρου και της ανεξαρτησίας του για την διασφάλιση του κράτους δικαίου και της ορθής απονομής της δικαιοσύνης, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία, κατά την οποία ο δικηγόρος προσπαθεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του συλλειτουργού της δικαιοσύνης και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση του. Στο πλαίσιο αυτό, ετέθη το ζήτημα της υπερβολικής επιβάρυνσης των δικηγόρων, στο οποίο ο  Πρόεδρος δήλωσε αρωγός, στηρίζοντας το  δίκαιο αίτημα του κλάδου για μείωση των υψηλών συντελεστών. Σε σχέση με τα ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης, τέθηκε το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Πύλης Αξιού στις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν, τα οποία άλλωστε άριστα γνωρίζει και με την ιδιότητα του νομικού. Ειδικά στο θέμα της παραχώρησης του κτιρίου, η ανταπόκριση του Προέδρου υπήρξε άμεση και καθοριστική, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές προσδοκίες  ευόδωσης του δύσκολου αυτού στόχου. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενθύμιο της Θεσσαλονίκης ενώ τον προσκάλεσε στην Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση-συνέδριο που θα πραγματοποιήσει ο ΔΣΘ στις αρχές του 2019, πρόσκληση την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με χαρά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας , για οποιοδήποτε θέμα αφορά σχετικά με τον δικτυακό μας τόπο.
Επίσης μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο 24ores.enimerosi@gmail.com
.
Το όνομα σου:
Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου: * ( απαιτείται )
Θέμα:
Το μήνυμά σου : * ( απαιτείται )
Axact

Αμυνταιο news

Στόχος και σκοπός είναι να ενημερώνει τους κατοίκους,για τα νέα, τις τρέχουσες εκδηλώσεις από το Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή και οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην πόλη μας !

Δημοσίευση σχολίου:

ΠΡΟΟΔΟΣ MARKET ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ". Τιμές ΣΟΚ.....Οι τιμές ισχύουν (από 11/1/2019 μέχρι 26/1/2019 ).

E.ΜΑΤΚΑΡΗ-ΚΑΛΕΝΤΖΗ&ΣΙΑ ΟΕ Μεγάλου Αλεξάνδρου 34, Αμύνταιο, 53200, Φλωρινας Τηλ. 2386022856 ------ "ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ". Τιμές ΣΟΚ.....Οι τιμές ισχύουν (από 11/1/2018 μέχρι 26/1/2019 ).