αρ. πρωτ. Ερώτησης 4843-14/1/2019

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό 1) Οικονομικών
        2) Εσωτερικών
        3) Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Έκτακτη ενίσχυση των κατοίκων του Ν. Φλώρινας για θέρμανση λόγω παρατεταμένων ακραίων χαμηλών θερμοκρασιών και χιονοπτώσεων
 
Κύριε υπουργέ,
Επί ένα μήνα περίπου συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Ν. Φλώρινας. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ -23ο C και 0ο C. Έντονες χιονοπτώσεις εμποδίζουν την εύκολη μετακίνηση των κατοίκων. Ειδικά η πόλη της Φλώρινας όπου διαμένει το 40% του πληθυσμού του Νομού, δοκιμάζεται από τεράστιες ποσότητες χιονιού που εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς και από χαμηλότατες θερμοκρασίες και συνεχείς ζημιές (δρόμοι, στέγες, πεζοδρόμια, κλπ).
Η τηλεθέρμανση που θα βοηθούσε σημαντικά, καρκινοβατεί εδώ και 8 χρόνια. Τα 50 εκατομμύρια που με τόσο κόπο εξασφάλισε ο πρώην δήμαρχος της πόλης κ. Παπαναστασίου, εξακολουθούν να βρίσκονται «παρκαρισμένα» στα ταμεία του Δήμου Φλώρινας με συνέπεια την απώλεια τουλάχιστον 12.000 ευρώ για κάθε οικογένεια Φλωρινιωτών. Εννοείται ότι υπάρχει και μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά.
Όλα αυτά, κάνουν επιτακτική την έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των κατοίκων του Ν. Φλώρινας για επιπλέον επίδομα θέρμανσης για αγορά πετρελαίου, αλλά και ξύλων για τις Κοινότητες του Νομού. Πρέπει επίσης να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη θέρμανση των σχολείων αλλά και τον αποχιονισμό των αυλών τους οι οποίες είναι ακόμα γεμάτες από χιόνι.
Κατόπιν των ανωτέρω
  Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
  1. Προτίθεται η κυβέρνηση να χορηγήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους κατοίκους του Ν. Φλώρινας για θέρμανση λόγω των κατώτατων θερμοκρασιών και των έντονων χιονοπτώσεων;
  2. Θα εγκρίνετε έκτακτη οικονομική βοήθεια στους Δήμους του Νομού Φλώρινας για αποχιονισμό και θέρμανση των σχολείων του νομού Φλώρινας;
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
 
Γιάννης Αντωνιάδης
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας , για οποιοδήποτε θέμα αφορά σχετικά με τον δικτυακό μας τόπο.
Επίσης μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο 24ores.enimerosi@gmail.com
.
Το όνομα σου:
Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου: * ( απαιτείται )
Θέμα:
Το μήνυμά σου : * ( απαιτείται )
Axact

Αμυνταιο news

Στόχος και σκοπός είναι να ενημερώνει τους κατοίκους,για τα νέα, τις τρέχουσες εκδηλώσεις από το Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή και οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην πόλη μας !

Δημοσίευση σχολίου:

ΠΡΟΟΔΟΣ MARKET ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ". Τιμές ΣΟΚ.....Οι τιμές ισχύουν (από 11/1/2019 μέχρι 26/1/2019 ).

E.ΜΑΤΚΑΡΗ-ΚΑΛΕΝΤΖΗ&ΣΙΑ ΟΕ Μεγάλου Αλεξάνδρου 34, Αμύνταιο, 53200, Φλωρινας Τηλ. 2386022856 ------ "ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ". Τιμές ΣΟΚ.....Οι τιμές ισχύουν (από 11/1/2018 μέχρι 26/1/2019 ).