Στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από κατολισθητικά φαινόμενα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να επιλυθεί οριστικά ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες πολλούς οικισμούς της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών με τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δέδε, παρουσία ειδικών επιστημόνων, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα και δρομολογήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για την ανακούφιση των κατοίκων των πληγέντων οικισμών από τις κατολισθήσεις.
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση της Κυβέρνησης στο αίτημα της Περιφέρειας ώστε να δρομολογηθούν άμεσα όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής που έτυχε της αδιαφορίας των υπευθύνων τα τελευταία χρόνια.
«Δηλώνουμε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη όλων των διαδικασιών, μετά των νομοθετικών ρυθμίσεων που θα γίνουνε, με τέσσερα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να κινήσουμε τις διαδικασίες τα κτίσματα τα οποία βρίσκονται σε μία επικινδυνότητα άμεσα οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν και να τύχουν όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.
Σε δεύτερο επίπεδο, θα γίνει καταγραφή όλων των κτισμάτων μαζί με την παρακολούθηση του φαινομένου και μία γεωτεχνική μελέτη που θα δίνει οριστική απάντηση στις όποιες ανησυχίες και αμφιβολίες των κατοίκων των περιοχών αυτών.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα και να επικοινωνήσετε μαζί μας , για οποιοδήποτε θέμα αφορά σχετικά με τον δικτυακό μας τόπο.
Επίσης μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο 24ores.enimerosi@gmail.com
.
Το όνομα σου:
Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου: * ( απαιτείται )
Θέμα:
Το μήνυμά σου : * ( απαιτείται )
Axact

Αμυνταιο news

Στόχος και σκοπός είναι να ενημερώνει τους κατοίκους,για τα νέα, τις τρέχουσες εκδηλώσεις από το Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή και οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην πόλη μας !

Δημοσίευση σχολίου:

ΠΡΟΟΔΟΣ MARKET ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ". Τιμές ΣΟΚ.....Οι τιμές ισχύουν (από 11/1/2019 μέχρι 26/1/2019 ).

E.ΜΑΤΚΑΡΗ-ΚΑΛΕΝΤΖΗ&ΣΙΑ ΟΕ Μεγάλου Αλεξάνδρου 34, Αμύνταιο, 53200, Φλωρινας Τηλ. 2386022856 ------ "ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ". Τιμές ΣΟΚ.....Οι τιμές ισχύουν (από 11/1/2018 μέχρι 26/1/2019 ).